De Limonadefabriek – Leidschendam

Reclamemaekers zonder fratsen


We gaan dit jaar op 27 april weer een ouderwets gezellige koningsmarkt organiseren. JIj bent er toch ook bij?

De Koningsmarkt in de Venestraat, Jagersstraat en Achterom daar moet je op Koningsdag toch zijn geweest. Je ontmoet er vrienden en bekenden en wellicht scoor je iets waarnaar je al zolang op zoek was. En als je wil, dan kan je ook deelnemen want met zoveel marktbezoekers is een goede verkoop zo goed als gegarandeerd.

Spelregels

De Koningsmarkt zal onder vergunning worden georganiseerd en hiervoor gelden spelregels waar alle deelnemers zich aan dienen te houden.

U kunt deelnemen voor het huren van een kraam (a €37,50). Wij staan kinderen toe speelgoed gratis te verkopen maar de KONINGSMARKT IS GEEN VRIJMARKT daarvoor verwijzen wij u naar de Damlaan e.o. daar kunt op een eigen kleedje uw waar te koop aanbieden.

U wilt een kraam (of meerdere) reserveren? Stuur dan een e-mail naar info@limonadefabriek.com met als onderwerp Koningsdag 2023. Geef in uw e-mail aan hoeveel kramen u wenst, uw naam en telefoonnummer en een eventuele voorkeur voor uw plaats (wij kunnen niet garanderen dat de door u gewenste plaats ook daadwerkelijk krijgt).
Hierna ontvangt u de betaalgegevens. Geen betaling betekent geen reservering. Dus reserveer en betaal op tijd! Indien u na reservering besluit niet deel te nemen of bij afgelasting dan geeft dat geen recht op restitutie.
 
Waarom is het geen vrijmarkt en wordt er bij deelname een bijdrage gevraagd?
Evenementenverzekering, EHBO, inhuur van speelmateriaal en kramen etc. de Koningsmarkt brengt kosten met zich mee en wij moeten het kostendekkend maken. Wat overblijft komt ten goede aan andere evenementen in de straat. De organisatie heeft dus geen commerciële doelstelling!
 
Praktische info.
Officieel openen wij de markt om 10.00 uur maar ervaring leert dat er al vroeg wordt opgebouwd, soms zijn deelnemers er al om 7.00 uur of vroeger. Hoe later u komt des te moeilijker is het om bij uw kraam te komen, zeker met een auto. Dus kom op tijd. De markt is om 17.00 uur afgelopen. U dient uw kraam of plaats schoon achter te laten!
Bewoners hebben eerste recht op een plaats voor hun deur maar we gaan er vanuit dat men deze tijdig claimt. Indien u zeker wil zijn van een plaats voor uw deur betekent dat de dag ervoor afbakenen en vroeg opstaan. Wij zullen de exposanten erop wijzen de bewoners van de straat te respecteren maar wij gaan hierover geen discussies aan.

Op Koningsdag is de Venestraat e.o. vergunningsgebied, aanwijzingen van de organisatie moeten altijd worden opgevolgd!

 
Praktische zaken voor de bewoners:
– We verzoeken u om de avond ervoor (26 april), uw auto niet meer in de straat te parkeren dan wel te verwijderen zodat ’s ochtends vroeg de Venestraat, Jagersstraat en het Achterom leeg zijn. Zet dit in uw agenda! Indien uw auto niet tijdig weg is dan kunt u 27 april niet meer de straat uitkomen, wij zijn niet aansprakelijk voor eventule schades aan auto’s tijdens het evenement. Eventuele bouwcontainers graag op laten halen. 

– Om plekken enigszins af te bakenen zetten we vooraf markeringen op de straat. Ook moet er voldoende ruimte voor hulpdiensten zijn en doorstroming van publiek zijn.

– Het team is aan vernieuwing toe en we zoeken mensen die willen meedenken, en meehelpen zoals de vlaggetjes ophangen, de straat autovrij maken (als dat al nodig is), en op de dag zelf toezicht houden. Graag  aanmelden via onderstaande gegevens.

– Soms is er stroom gewenst, de deelnemers stellen het zeer op prijs als u dit ter beschikking stelt, eventueel tegen een vergoeding.

– Tip: We zouden de Koningsmarkt graag nog meer een feestje voor de kinderen willen maken, bijv. in de vorm van oude Hollandse spelletje als blik gooien en dergelijke. Mocht u als bewoner hiervoor ‘in de markt’ zijn’ dan is dit het moment.

– Toiletten, we hopen dat er weer bewoners zullen zijn die hun toilet beschikbaar willen stellen, dat hoeft te gratis te zijn maar dat is aan u. Indien u toiletgebruik toestaat dan graag een bericht vooraf aan onderstaand e-mailadres zodat wij dit bij de exposanten kenbaar kunnen maken.

– Achterblijvende rommel is elk jaar weer een probleem. We gaan iedereen erop wijzen dat men dat niet mag achterlaten maar het is altijd een uitdaging. We zoeken wat handjes voor de opruim-ronde, met een uurtje is het meestal wel gepiept. 

Alles wijst erop dat het Koningsdag 2023 weer een ouderwets feestje kan worden. Laten wij er als bewoners iets moois van maken.

Met info en feed back: 

De Limonadefabriek
Tel 06 536 517 81
info@limonadefabriek.com

Whats App
De Venestraat heeft een App groep, wenst u hiervan lid te worden dan kunt u zich aanmelden bij Michel Verdoorn, Tel 06 412 786 32